Tønnegrill

Tønnegrillen er perfekt for grillsjefen som vil ha alt på en gang: Disse tønnene både røyker, koker og griller i en og samme grill, om de ikke også kan brukes som peis! Ypperlige til alle hagefester, og med sin enkle kontruskjon får man mye for pengene.

Tønnegrill med to kullgriller i ett

  • Klassisk enkel kullgrill i avskåret tønnestil
  • Grillflate 82x33 cm
  • 8,1 kg totalvekt

Stilig tønnegrill perfekt for indirekte grilling

  • 46 cm bred
  • To grillhyller og to kullhyller
  • Termometer i lokket

Ah, Tønnegrillen!

Se for deg en tønne veltet på siden, kappet i to, dette er kanskje urtypen for tønnegrill i populærtanke. De er av en god størrelse, krever en del kull, men kan virkelig produsere mye mat for deg, så dette er grillen for den som venter mye folk på besøk.

Ettersom de ofte er store har de også ofte mye funksjonalitet, her kan man gjerne røyke, koke og grille på samme sted – disse er for deg som vil ha alt. Enkle i konstruksjon gjør dem ofte til en pakke der man får mye for pengene

Stor tønnegrill? Liten tønnegrill?

En stor tønnegrill er perfekt for deg som har mange gjester, eller til idrettslaget som vil grille sammen. Godt med arbeidsflater og plass til mye mat på en gang, og selv om det er store griller er det ofte lette å transportere, eller sette vekk etterpå.

Når du skal velge en tønnegrill, så gå for en med lokk. Det er verdt det, ettersom du her da kan lettere regulere temperaturen ved å stenge inne varmen. 

Når det gjelder størrelsen er det nok en stor tønne, med eller uten lokk, som er hva de fleste har i tankene her. For tønnegrillen er virkelig storebroren på mange måter i grillverdenen og selges med dette i tankene: At det er godt med plass, noen modeller kommer også med mulighet for å grille i flere høyder, så både overflaten og i høyden er plassen utnyttet til sitt fulleste.

Vertikale tønnegriller

Det finnes også tønnegriller som lever opp til navnet og ser ut som en tønne på høykant. Mange av disse har flere funksjoner, og er kanskje lettere å transportere med seg fra en plass til en annen da de er bygd ut i høyden snarere enn bredden. 

Tønnegriller oppsummert

Uansett hvilken tønnegrill du går for vil du ha godt med plass, gode muligheter for å utfolde deg og å legge til med utstyr. Du er garantert god og enkel grilling i lang tid fremover, da gjerne for mange personer på en gang. Det hjelper også at det er en noe «tøff» stil og utseende på de fleste tønnegriller.