Kulegrillen: Et ikon

Den første kulegrillen ble skapt av George Stephen for Weber Kullgriller i 1951. Regnet som en klassiker med sin ikoniske design og gjerne en askeoppsamler i bunn, kulegrillen er og blir en av de mest suksessfulle kullgrillene noen sinne.

Denne store kulegrillen med en diameter på hele 57 cm gjør seg godt til indirekte grilling. Bare grill i vei uten å ofre opprydding en tanke, takke være den store askeoppsamleren.

Stor kulegrill på 16 kg med 55 cm stor grillflate. Denne grillen må da sluke bøttevis med kull på en lang sommerkveld, sier du? Intet prolem - takket være påfyllingsluker i risten!

Kullgrill i stål med 44 cm diameter grillflate

  • Denne grillen tar både kull og ved
  • Hylle og sidebord i tre for mat og grillutstyr
  • Høyde 96 cm

Solid kulegrill i stål og aluminium

  • Med porselensemaljert skål
  • Hele to justerbare ventiler
  • Med sterke og lette ben i aluminium

Storebroren til One-Touch 47, og det betyr at en skikkelig askeoppsamler medfølger. Dermed lever denne grillen enda mer opp til navnet: Grilling og rengjøring på et touch!

Denne helproffe kulegrillen ble Best i Test hos TV2 i 2016. Godt luftesystem, robusthet og praktisk lokkholder gjør denne til en sikker vinner og en god investering.

Tradisjonell kulegrill med et grillareal på voksne 54 cm. Det som skiller denne grillen fra enda mer lavprisede varianter er den avtakbare askeoppsamleren den kommer med.

Pizzaovnsring får du med i prisen på denne proffe kulegrillen fra Nordic Season. Asken etter grillingen samler seg i askeoppsamleren automastisk, så her er det bare å sette i gang.

Invite kullgrill med tykt, sortemaljert stål.

  • Stor grillflate på 47 cm
  • Askeoppsamler
  • La sommeren bare komme.

Storebroren til Compact 47, med samme begrensede garantiperiode på 10 år. Passer du på å ta vare på denne, kan du alstå se frem til et tiår med matlaging på samme grill!

Dette er en utfordrer på markedet for klassiske kulegriller av enklere sort. Mangel på termometer veies opp av den proffe askeoppsamleren og Weber sin begrensede garantiperiode på 10 år.

Hvitglinsende porselensemaljert kulegrill av rustfritt stål med termometer i lokket. Med mellomstor 43 cm grillflate og dyp kropp er denne lett å like.

En kullgrill kjent for noe krevende montering, men ellers for å tilby mye grillhygge for lite penger. Står seg tilsynelatende bra ved poolen!

Klassikeren blant kullgriller

I sin enkleste form er det et lokk, en kuleformet bunn, en rist til grilling på og en rist til å holde kull og et enkelt ventilasjonssystem. Så enkelt, men allikevel så har du alle muligens muligheter med smart plassering av kull får du både direkte og indirekte varme, og lokket lar deg fange inne varmen. Mange modeller har også et termometer som viser seg i lokket.

Kulegrillen er kullgrill på sitt enkleste, men absolutt ikke noe å kimse av. Med en god kulegrill har du alt du behøver for å grille det meste av mat, og få til de lekreste retter. En bonus er at denne klassiske stilen ofte er både blant de billigere og mer portable i produktsortimentet til de ulike produsentene, uten at dette tar vekk fra kvaliteten. Det er en enkel konstruksjon, som nevnt, og som har vist seg over lang tid å være svært god.

Som for all grill kommer også kulegrillene i mange utgaver, stabilitet i føttene til grillen, at lokket faktisk lukkes og blir på plass og gode lufteventiler er tips å se etter. Det er vanskelig å gå feil med en god kulegrill, og det er i selve formen av kula at dens egenskap ligger: Kuleformen gjør at varmen kan spre seg jevnt, og du kan lukke ned med et lokk for å fange varmen inne og få basis røking av maten som en bonus. 

Billige kulegriller kan koste mer enn det smaker

Det kan friste å gå ut og kjøpe første som beste kulegrill, mer med tanke på pris enn kvalitet – men her ser vi at det fort kan gå galt. Det er mange dårlige modeller på markedet så husk at en god kulegrill er en flott investering som vil vare deg i lang tid fremover, mens en billigere fra mindre kvalitetsbevisste leverandører ofte skorter både på robusthet og konstruksjon. Ikke bare må du etter en sesong eller to kjøpe ny grill, resultatet kan også bli noe dårlig.

Vi anbefaler heller å se på billige kulegriller fra anerkjente leverandører, de har ofte i sitt sortiment mer moderat prisete griller.
En god grill er en bruksgjenstand du vil få mye glede ut av, i lang tid fremover. Tenk absolutt på budsjettet, men se på kulegrillen som en investering og finn en balanse som passer både ønsker og lommebok.

Som ellers i livet får du det du betaler for, men det er absolutt mulig å finne en god kulegrill som vil vare, samtidig som den ikke kveler lommeboken. Anbefaler å ta en titt på de ulike merkene vi har listet opp her på nettsiden, blant disse vil du finne flere mer moderate prisalternativer. For eksempel har Axley-grillene og kullgrillene fra Sunwind godt rennome og en moderat pris.