Landmann Grillkullstarter

  • Med Landmann-garanti
  • Tennrør som kjapt får varme på grillkullet

Grilltenner fra Lodge

  • Stilig grilltenner for rask oppvarming av grillkull
  • Med håndtak i tre

Slik tenner du grillen på lureste måte

Grilltenneren er et vitalt stykke av ekstrautstyr til grillen, som gjør det mulig å droppe både tennvæske og annet utstyr..

En god grillstarter får fart på grillen med enkle grep og er ikke til å komme rundt når du benytter deg av kullgrill. Det går kjapt, og de er enkle å benytte seg av.

De fungerer på mange måter som en komprimert skorstein som drar inn luft til antenningen og komprimerer varmen. Derfor er det lurt å ha et godt håndtak til dem, og gjerne en isolerende hanske når du skal håndtere grilltenneren din. For de blir varme.

Å starte grillen

Bruken er svært enkel:

  • Plasser grilltenneren midt i grillen, plasser kull i toppen og pakk inn avispapir i bunnkammeret, og sett fyr på dette. Formen og plasseringen av tenneren vil sørge for en god og effektiv flamme som får fyr på kullene – helt uten bruk av tennvæske som kan sette smak på maten og er sølete. Weber sin Rapidfire kan være et godt alternativ med sin romslighet.

Men det er mange å velge mellom. Sørg for å finne en med god plass til kull og papir, og vær ikke redd for prisen. De fleste er rimelig til moderat priset og bare i spart tennvæske har de snart betalt for seg selv.

Elektrisk grilltenner

Dersom du er usikker rundt flammer kan du også tenke på en elektrisk grilltenner, som i dag finnes på markedet. Disse fungerer ved å varme opp luften rundt seg, så du trenger ikke tenke på hverken tennvæske, lighter eller for den saks skyld ild. Her har du et rør, eller glødetråd, som produserer varmen for deg, raskt og effektivt, samt trygt.

Ja, rør eller glødetråd: Flere elektriske startere fungerer enkelt og greit ved å ha et rør eller lignende, som varmes opp og legges rett på kullet. Andre ser mer ut som en skorstein og kan i noen tilfeller gi en svært varm luftstrøm. Pass på at en elektrisk grilltenner er konstruert med gode materialer, og i bruk vær nøye på hvor ledningen er.

Et tips til bruk av grilltenneren

Når du bruker grilltenneren og forbereder kullet så husk også på følgende, la kullet bli godt og varmt og grått før du heller det ut. Hele formålet med grilltenneren er å få antent og gjort kullet klart for å senere bygge opp varmen i grillen, og til slutt tilberede maten. Dersom du heller ut av tenneren for tidlig så vil det svarte kullet fremdeles antennes mer og mer, noe som for deg betyr at måten du bygget opp kullet i grillen ikke lenger passer overens med behovet – enkelt og greit, så endrer varmen seg. 

Så vær trygg, la kullet bli klart og la det ta sin tid. En siste ting å huske på: Når du har helt ut kullet, legg på lokket og la grillen få varme seg opp.