Barbeque
Barbecuing er matlaging med lav varme over lang tid. Disse grillene gjør det mulig å grille kjøttstykker som ribbe, kalkun og kylling over indirekte varme. Dette kjøttet er ofte tøffere og har svært godt av denne formen for grilling. Flere eksempler på kjøtt som egner seg for barbecuing er svinekrok og biffbryst. Grillingen kan foregå opp til en hel dag, gjerne over indirekte varme, og den lange grilltiden gjør at kjøttet har tid på seg til å absorbere ekstra mye smak fra stekeos og røyk. En bbq-grill en veien å gå når du har tid til å vente på en god grillmatopplevelse!
BBQ-griller med indirekte varme
Barbeque er en virkelig klassiker, og i USA har BBQ-ing nesten blitt en religion. Her er det vitalt å bruke god tid ettersom barbequing går ut på å benytte lav varme over lang tid.
Selve navnet kan lede til misforståelser, da det gjerne brukes feil. Ofte benyttes barbecuing om det meste av grilling i hverdagstale, som en form for paraply som dekker alt fra kulegrilling til et spidd over et bål.
Ekspertene derimot, er enige at selv om Barbeque og Grilling gjerne brukes om hverandre så er Barbeque benyttelse av indirekte varme og tid, mens Grilling er høyere varme over kortere tid. Dette kan du slå i bordet med neste gang du hører noen bruke feil uttrykk. Barbeque og grilling er rett og slett ikke det samme, og går ut på to forskjellige tilnærminger der varme og tid spiller inn.
Barbequing gjør det meste mørt
Det er gjerne tøffere stykker kjøtt som egner seg til denne typen grilling. To eksempel er svineknoker og biffbryst. Siden de på en BBQ gjerne får en hel dag til å grilles mørner de opp, og som en bonus får du uendelig med tid til å pensle på med nye lag av marinader underveis. Slikt blir det god mat av.
Barbecuing er ikke metoden for deg som har dårlig tid, men snarere veien å gå når du vil skape noe spesielt og benytte tøffe råvarer. Da ender du opp med et sluttprodukt som både har mørnet, og fått tid til å ta til seg smaken av både kull og røykosen. Det geniale er at seige og gjerne billigere stykker med kjøtt kan tilberedes til fantastiske sluttprodukter takket være tidsbruken.
For å få den rette effekten trenger kan du gå for en dedikert barbecue-grill. Ellers så kan du benytte din vanlige kullgrill, så lenge du har anledning til å senke temperaturen og plass nok til å grille kjøttet på indirekte varme. Kullgrillene fra Weber er eksempler på dette. Legg kullet på den ene siden under grillristen, slik at du får god indirekte varme. Deretter er det å legge på kjøttet på motsatt side, og la det få ligge lenge. Her må du eksperimentere med råvaren, kullet og tilpasse deg grillen du har. Du ser etter en temperatur på rundt 90 til 120 grader Celsius, mye røyk og i deg selv en god megde tålmodighet.