Barbeque

Barbecuing er matlaging med lav varme over lang tid. Disse grillene gjør det mulig å grille kjøttstykker som ribbe, kalkun og kylling over indirekte varme. Dette kjøttet er ofte tøffere og har svært godt av denne formen for grilling. Flere eksempler på kjøtt som egner seg for barbecuing er svinekrok og biffbryst. Grillingen kan foregå opp til en hel dag, gjerne over indirekte varme, og den lange grilltiden gjør at kjøttet har tid på seg til å absorbere ekstra mye smak fra stekeos og røyk. En bbq-grill en veien å gå når du har tid til å vente på en god grillmatopplevelse!

Har du noen gang prøvd å bake brød med en grill? Dét kan du med keramiske griller alá denne fra Kamado Sumo, for ikke å snakke om å få perfekte forhold for indirekte grilling.

Har du noen gang vært bare bittelitt sulten og ikke ant hva du skal gjøre? Her har du løsningen! Mini grill av keramikk for småsultne samt veslevoksne.

Keramisk kullgrill med veldig tykke vegger som gjør temperaturregulering til en lek. Denne grillen lar deg både langtidskoke mat og grille på vanlig måte. og her får du i tillegg med to sidebord.

Kamado grill røyker, keramisk 81 cm

 • Diameter grillflate: 38 cm
 • Tar kull og tre som brennstoff
 • Passer til grilling, baking så vel som røyking
 • Type: Kamado-grill

Her kan du grille mye mat under både veldig lav og høy temperatur, beskyttet fra omgivelsene med tykke vegger av keramikk.

Stilig tønnegrill perfekt for indirekte grilling

 • 46 cm bred
 • To grillhyller og to kullhyller
 • Termometer i lokket

Storslagen keramisk grill

 • Bake, grille og røyke hva enn du måtte ønske
 • Markedets størte grilloverflate og volum

vidaXL Kamado BBQ grill og røykemaskin

 • Keramisk grill
 • Høyde 44 cm (passer som bordgrill)
 • Diameter grillrist 27 cm

Herlig keramisk kullgrill XXL

 • Med en enorm grillplate
 • En kullgrill som lar deg kombinere tradisjonelt grillutstyr med moderne kunnskap om matlaging

Denne middels store kullgrillen lar seg ikke affisere av været på utsiden. Her får man full kontroll og ikke minst anledning til å grille på veldig lav varme over lang tid.

Ta BBQ til neste nivå

 • Keramisk grill i større format
 • Inkluderer grill, stativ, sidebord, askebeger og ristløfter.

BBQ-griller med indirekte varme

Barbeque er en virkelig klassiker, og i USA har BBQ-ing nesten blitt en religion. Her er det vitalt å bruke god tid ettersom barbequing går ut på å benytte lav varme over lang tid.

Selve navnet kan lede til misforståelser, da det gjerne brukes feil. Ofte benyttes barbecuing om det meste av grilling i hverdagstale, som en form for paraply som dekker alt fra kulegrilling til et spidd over et bål.

Ekspertene derimot, er enige at selv om Barbeque og Grilling gjerne brukes om hverandre så er Barbeque benyttelse av indirekte varme og tid, mens Grilling er høyere varme over kortere tid. Dette kan du slå i bordet med neste gang du hører noen bruke feil uttrykk. Barbeque og grilling er rett og slett ikke det samme, og går ut på to forskjellige tilnærminger der varme og tid spiller inn.

Barbequing gjør det meste mørt

Det er gjerne tøffere stykker kjøtt som egner seg til denne typen grilling. To eksempel er svineknoker og biffbryst. Siden de på en BBQ gjerne får en hel dag til å grilles mørner de opp, og som en bonus får du uendelig med tid til å  pensle på med nye lag av marinader underveis. Slikt blir det god mat av.

Barbecuing er ikke metoden for deg som har dårlig tid, men snarere veien å gå når du vil skape noe spesielt og benytte tøffe råvarer. Da ender du opp med et sluttprodukt som både har mørnet, og fått tid til å ta til seg smaken av både kull og røykosen. Det geniale er at seige og gjerne billigere stykker med kjøtt kan tilberedes til fantastiske sluttprodukter takket være tidsbruken.

For å få den rette effekten trenger kan du gå for en dedikert barbecue-grill. Ellers så kan du benytte din vanlige kullgrill, så lenge du har anledning til å senke temperaturen og plass nok til å grille kjøttet på indirekte varme. Kullgrillene fra Weber er eksempler på dette. Legg kullet på den ene siden under grillristen, slik at du får god indirekte varme. Deretter er det å legge på kjøttet på motsatt side, og la det få ligge lenge. Her må du eksperimentere med råvaren, kullet og tilpasse deg grillen du har. Du ser etter en temperatur på rundt 90 til 120 grader Celsius, mye røyk og i deg selv en god megde tålmodighet.