Keramiske griller

Matlaging med keramikk er en helt spesiell opplevelse. Keramiske griller har muligheten til raskt å skape veldig høye temperatur, som gjør at du enkelt kan grille kjøttet på intens varme for å skape grillskorpe, for så å grille det på lavere temperatur over lengre tid. Den keramiske grillen gjør det lettere en vanlig å kontrollere varmen, så disse grillene gir overaskende lett gode resultater.

Har du noen gang prøvd å bake brød med en grill? Dét kan du med keramiske griller alá denne fra Kamado Sumo, for ikke å snakke om å få perfekte forhold for indirekte grilling.

Har du noen gang vært bare bittelitt sulten og ikke ant hva du skal gjøre? Her har du løsningen! Mini grill av keramikk for småsultne samt veslevoksne.

Big Green Egg Kullgrill XLarge

 • Utsøkt kvalitet - som koster
 • Stek store kjøttstykker, ja til og med pizza
 • 60 cm bred rist

Keramisk kullgrill med veldig tykke vegger som gjør temperaturregulering til en lek. Denne grillen lar deg både langtidskoke mat og grille på vanlig måte. og her får du i tillegg med to sidebord.

Kamado grill røyker, keramisk 81 cm

 • Diameter grillflate: 38 cm
 • Tar kull og tre som brennstoff
 • Passer til grilling, baking så vel som røyking
 • Type: Kamado-grill

Her kan du grille mye mat under både veldig lav og høy temperatur, beskyttet fra omgivelsene med tykke vegger av keramikk.

Storslagen keramisk grill

 • Bake, grille og røyke hva enn du måtte ønske
 • Markedets størte grilloverflate og volum

vidaXL Kamado BBQ grill og røykemaskin

 • Keramisk grill
 • Høyde 44 cm (passer som bordgrill)
 • Diameter grillrist 27 cm

Herlig keramisk kullgrill XXL

 • Med en enorm grillplate
 • En kullgrill som lar deg kombinere tradisjonelt grillutstyr med moderne kunnskap om matlaging

Denne middels store kullgrillen lar seg ikke affisere av været på utsiden. Her får man full kontroll og ikke minst anledning til å grille på veldig lav varme over lang tid.

Ta BBQ til neste nivå

 • Keramisk grill i større format
 • Inkluderer grill, stativ, sidebord, askebeger og ristløfter.

Keramikkgrillen har mange egenskaper

En grill laget av keramikk gir kanskje mest mening når en ser bakover i historien for matlaging, mennesker har brukt utendørsovner laget av leire i årtusener, og bruker dem fremdeles, til å tilberede mat. Gode eksempler er f.eks. tandori-ovner.

En keramisk grill slik vi ser dem på grillmarkedet er en oppdatert utgave av dette, det gamle har blitt oppdatert og blitt gitt en overhaling med moderne materialer og alt utstyr en forventer seg av en grill. Ved siden av klassisk grilling er de og velegnet på grunn av konstruksjon og materiale til å benyttes som en klassisk ovn, eller som en smoker grill til å røyke mat, en keramisk grill gir deg muligheten til å utfolde deg, og forsøke på så mangt av matretter. Eksperimentering er en viktig del av grilling, og keramikk gir deg ekstra muligheter å benytte deg av.

Fordelene med den keramiske grillen

Fordeler keramiske griller gir er at de blir varmere raskere, og den typiske «krukkeformen» er langt mer effektiv i benyttelsen av brensel og materialet holder på varmen. Ettersom keramikken blir varmet opp får man en høyere temperatur med mindre kull, og strålingen av varme vil komme fra alle sider av grillen, ikke bare nedenifra som ved vanlige kullgriller

Keramiske griller er kjente for ¨våre bpde tunge og dyre, men her er man over i et fullt kjøkken ute, og det finnes gode varianter for alle budsjett.

Punkter som ofte trekkes frem av de som sverger til en keramisk grill er anvendelighet, muligheter og robusthet. Når en keramisk grill er varmet opp til ønsket temperatur så holder den seg varm i timevis, det finnes de der ute som har grillet i over et døgn på sin Big Green Egg XL, og som nevnt tar du vekk grillristen har du plutselig en særdeles varm ovn. Her kan du prøve deg på pizzabaking, eller om du er i humør til det så åpner det seg en verden av tandori-retter også.

Kamado-grill

Det finnes en egen kategori av keramiske griller som fortjener en momtale: kamado-grillen. Denne er særlig velegnet, for ikke bare har den keramisk materiale, men også en gjennomtenkt utforming. Et søk på google etter keramisk grill vil fort resultere i kamado, så ikke la deg bli forvirret. Det er her snakk om en form for keramisk grill.

Opphavshistorien til Kamado er en ide om å kombinere det beste fra to sider, for dette er hva som skjedde da amerikanske grillentusiaster kombinerte deres klassiske BBQ med klassiske japanske keramiske ovner (mushikamado).

En kamado er en svært allsidig utendørs ovn og grill i et. Enkelt og greit er de en solid videreutvikling av den keramiske grillen, oppdatert og tilpasset markedet. 

Runde kamado-griller fungerer like bra, til tider bedre, enn mer klassiske kullgriller til de fleste tilberedningsformer, og som for alle keramiske ovner – når de er varmet opp til ønsket temperatur så sørger materialene for å holde den i timevis. En annen positiv egenskap ved form og materiale er at de krever mindre kull for å bli varme, og denne varmen legger seg i materialet og bestråler maten som tilberedes fra flere sider.

Det er altså som for alle keramisk griller særlig isoleringsevnen som er blant fortrinnene ved kamado. Keramikk som materiale i matlaging evner å bli svært varm og å holde lenge på denne varmen. Dette gjør at du kan tenke bredt, og forsøke deg på ulike stiler for tilberedning som krever en høy og stabil temperatur. Skulle du ønske å eksperimentere, så ta vekk grillrist og du har en fullt fungerende tandori-ovn, eller bruk den til å steke pizza.

De beste keramikkgrillene

Anerkjente merker innen kamado er produsenter som Big Green Egg, som helt siden starten har vært ledende og utviklet en svært stabil popularitet blant deres kunder, da kamado-grilling lar deg gjøre så mangt. Enkelt sagt, vil du tilberede noe så vil en kamado få det til.
Du kan naturlig nok også utnytte evnen til isolering til å holde en stabil, men lav temperatur over lengre tid, som er perfekt til barbequing. Og om du lurte: kamado er japansk for ovn.