Kamado-grill: Våre anbefalinger

Oppdag de unike fordelene ved kamado-grillen og hvorfor den er verdt en vurdering. Vi har gjennomgått historien bak grilltypen, konstruksjonen og hvordan disse grillene måler seg med tradisjonelle varianter.

Weber sin nye kamado-grill

 • Med One-Touch-rengjøring
 • Kompatibel med GBS-serien
 • En stor og god grill

Kamado møter moderne

 • Innovativ kullgrill
 • Basert på kamado-grillen
 • Med moderne funskjoner

Den lille søte Kamado Sumi

 • Grillrist med bredde på 37 cm
 • I svart glasert keramikk
 • Veldig enkel å ta med seg

Har du noen gang prøvd å bake brød med en grill? Dét kan du med keramiske griller alá denne fra Kamado Sumo, for ikke å snakke om å få perfekte forhold for indirekte grilling.

Har du noen gang vært bare bittelitt sulten og ikke ant hva du skal gjøre? Her har du løsningen! Mini grill av keramikk for småsultne samt veslevoksne.

Big Green Egg Kullgrill XLarge

 • Utsøkt kvalitet - som koster
 • Stek store kjøttstykker, ja til og med pizza
 • 60 cm bred rist

Kamado grill røyker, keramisk 81 cm

 • Diameter grillflate: 38 cm
 • Tar kull og tre som brennstoff
 • Passer til grilling, baking så vel som røyking
 • Type: Kamado-grill

Storslagen keramisk grill

 • Bake, grille og røyke hva enn du måtte ønske
 • Markedets størte grilloverflate og volum

vidaXL Kamado BBQ grill og røykemaskin

 • Keramisk grill
 • Høyde 44 cm (passer som bordgrill)
 • Diameter grillrist 27 cm

Kamado-grill: En investering i grillglede

Kamado-grillen kan spore sin historie tilbake til leirekjeler brukt for matlaging i Kina for over 3000 år siden. Konseptet med keramiske griller ble videreutviklet i Japan, og etter andre verdenskrig ble de introdusert i USA og Europa. I dag er kamado  en populær grilltype over hele verden, mye takket være dens unike egenskaper og evne til å produsere smakfulle retter.

Hvorfor investere i en kamado-grill?

Kamado-grillen er kjent for sin overlegne kvalitet og kontroll over temperaturen. De keramiske materialene og designet sikrer en jevn varme og optimal temperaturkontroll, noe som resulterer i saftige og smakfulle retter.

Disse keramiske grillene er som regel bygget for å vare, og med riktig vedlikehold kan de holde i mange tiår. Dette gjør dem til en god investering for grillentusiaster som verdsetter kvalitet og ytelse, og som vil kjøpe grill like ofte som de kjøper hus.

Kamado-griller er svært allsidige og kan brukes til å grille, steke, røyke og bake. Dette gjør dem til et utmerket valg for matlaging av en lang rekke retter.

Materialer og konstruksjon

Kamado-griller er laget i keramiske materialer som gir utmerket isolasjon og varmekontroll. Dette gjør det lekende lett å holde en konstant temperatur, noe som i tillegg forbruker mindre brensel sammenlignet med tradisjonelle griller.

Grillene er også bygget for å vare, med holdbare materialer som tåler høy varme og røff bruk. Typisk har keramikken en overflatebehandling av glasur eller fliser, som også sikrer en lang levetid og mange år med grillglede.

Hvilke fordeler tilbyr kamado-grillen?

En av de største fordelene med kamado-griller er deres evne til å opprettholde jevn temperatur og jevn varmefordeling, over lang tid. Dette er viktig for å sikre at maten blir tilberedt jevnt og får den rette smaken og konsistensen, uten kalde eller varme soner. 

Røyking, steking og grilling på lav varme over lang tid: Kamado-griller er ikke bare utmerket for kjapt å grille mye mat på relativt kort tid. De briljerer i tillegg når det gjelder røyking, steking og langtidstilberedning. Nettopp dette gir deg anledning til å eksperimentere med et bredt spekter av grillretter og kjøtttyper, for ikke å snakke om muligheten til å gjøre enhver form for kjøtt så mørt som du måtte ønske.

Noen ulemper du må ta i betraktning

Pris: Kamado-griller kan være dyrere enn tradisjonelle griller, noe som kan være en ulempe for noen forbrukere. Imidlertid kan kvaliteten og smaken de tilbyr være verdt investeringen for mange grillentusiaster.

Vekt: Kamado-griller er ofte tunge og kan være vanskelige å flytte. Dette kan være en ulempe for de som ønsker en mer bærbar grill.

Læringskurve: Det kan ta tid å mestre bruken av en kamado-grill, spesielt når det gjelder temperaturkontroll og brenselstilførsel. Dette kan være frustrerende for noen, men belønningen er enestående matlaging og smak når teknikken er perfeksjonert.

Plassbehov: Kamado-griller kan være store og kreve betydelig plass, både for oppbevaring og bruk. Dette kan være en ulempe for de som har begrenset utendørs plass.

Kamado-griller eller tradisjonell grill?

Gassgriller: Kamado-griller gir en mer autentisk grillsmak sammenlignet med gassgriller, som noen ganger mangler den røykfylte smaken som mange forbinder med grilling. Kamado-griller har også bedre temperaturkontroll og varmebevaring.

Tradisjonelle kullgriller: Mens begge typer griller bruker kull som brensel, gir kamado-griller bedre temperaturkontroll og varmebevaring på grunn av deres keramiske konstruksjon. Dette fører til mer jevn matlaging og ofte bedre smak.

Hvordan velge rett kamado-grill

Når du skal velge en kamado-grill, er størrelsen et viktig kriterium. Tenk på hvor mye mat du vanligvis griller og hvor mye plass du har tilgjengelig for grillen.

Kamado-griller kan variere i pris, så sett deg et budsjett før du begynner å lete. Husk at en høyere pris ofte kan bety bedre kvalitet og funksjoner.

Tenk på hvilke funksjoner som er viktige for deg, som for eksempel innebygde termometre, justerbare lufteventiler og uttrekkbare grillrister.

Det finnes flere kjente merker av kamado-griller, som Big Green Egg, Kamado Joe og Primo. Forskning og sammenligning av disse merkene vil hjelpe deg med å finne den beste grillen for dine behov.

Populære kamado-griller

Big Green Egg: Et av de mest kjente merkene, Big Green Egg tilbyr et bredt spekter av kamado-griller i forskjellige størrelser og prisklasser. De er kjent for sin høye kvalitet og gode kundeservice.

Kamado Joe: Kamado Joe tilbyr innovative funksjoner og tilbehør som skiller dem fra andre merker. De har et sterkt fokus på design og brukervennlighet, noe som gjør dem til et populært valg.

Primo: Primo er et amerikansk merke som er kjent for sine ovale kamado-griller, som gir økt matlagingsplass og fleksibilitet. De er også kjent for deres holdbare og effektive design.

Vision Grills: Vision Grills tilbyr et utvalg av kamado-griller i forskjellige størrelser og prisklasser. De er kjent for sin kvalitet, allsidighet og brukervennlighet.

Monolith: Monolith er et tysk merke som tilbyr kamado-griller med en rekke innovative funksjoner og tilbehør. De er kjent for deres kvalitet, ytelse og stil.

Tilbehør og utstyr

Grillredskaper: Det finnes mange spesialiserte grillredskaper tilgjengelig for kamado-griller, som grilltenger, pensler og stekespader. Disse kan gjøre matlagingen enklere og mer presis.

Pizzastein: En pizzastein er et populært tilbehør for kamado-griller, da den keramiske overflaten gir perfekte forhold for å lage sprø og deilige pizzaer.

Grillstativ og -rist: Noen kamado-griller kommer med grillstativ og grillrist for å gi ekstra plass og fleksibilitet under matlagingen.

Termometer: Et termometer er et viktig tilbehør for å sikre at maten blir tilberedt til riktig temperatur. Noen kamado-griller kommer med innebygde termometre, men det kan være lurt å ha et eksternt termometer for ekstra presisjon.

Se mer utstyr til kamado-grillen her

Slik holder du grillen ved like

For å holde kamado-grillen i god stand, er det viktig å rengjøre den regelmessig. Fjern aske og matrester etter hver bruk, og rengjør grillristen med en stålbørste.

For å forhindre skader og ulykker, bør du alltid sørge for at kamado-grillen er stabil og at den står  på trygt underlag. Hold også grillen på god avstand fra brennbare materialer og pass på at den er avkjølt før du flytter på den.

For å beskytte investeringen mot vær og vind, bør du dekke til grillen når den ikke er i bruk. Dette vil bidra til å forlenge levetiden og holde grillen i god stand.

Noen siste tips til grillmiddagen

 • Bruk marinader og krydder for å legge til smak og fuktighet i maten du griller. Eksperimenter med forskjellige smaker for å finne dine favoritter.

 • Test ut forskjellige grillmetoder som direkte og indirekte grilling for å oppnå forskjellige resultater og smaker.

 • Mestring av temperaturkontroll er nøkkelen til suksess med kamado-griller. Lær deg de ideelle temperaturene for forskjellige matvarer og tilberedningsmetoder.

 • Kamado-griller er ideelle for langtidstilberedning og røyking. Eksperimenter med å la maten grille på lav temperatur over lang tid, for å oppnå dypere smaker og mer mørt kjøtt.

 • Prøv å røyke mat på kamado-grillen ved å tilsette røykflis eller røykpellets. Dette gir en unik og nydelig røyksmak på maten. Lykke til!