Solid kulegrill i stål og aluminium

  • Med porselensemaljert skål
  • Hele to justerbare ventiler
  • Med sterke og lette ben i aluminium

Bordgrill som også er så bærbar at den bør bli med på utfklukter. Grill skikkelige måltider hvor som helst, denne grillen er kompromissløs til tross for størrelsen.

Storebroren til Compact 47, med samme begrensede garantiperiode på 10 år. Passer du på å ta vare på denne, kan du alstå se frem til et tiår med matlaging på samme grill!

Ta BBQ til neste nivå

  • Keramisk grill i større format
  • Inkluderer grill, stativ, sidebord, askebeger og ristløfter.

Kullgriller for alle

Her handler det om kullgriller. Grilling med kull handler som oftest om personlig overbevisning og lojalitet, og sjansen er stor for at når du først er en kullgrillingsentusiast, så er du det for alltid. Kanskje er det slik på grunn av graden av tålmodighet og strategi som kreves for å oppnå et godt resultat, eller fordi det føles som en hobby når du får tilbringe en lørdag ettermiddag med å praktisere og perfeksjonere grillferdighetene.

Vi vet at du har kommet hit til kullgriller.no ikke bare for å la deg inspirere. Du er her i dag fordi du er en blivende eller erfaren, hengiven kullfan, er på utkikk etter kullgriller og grillutstyr, og trives med å ha en fot innenfor kullgrillmiljøet. Velkommen til Kullgriller!

Kullgrilltips før du kjøper

Hvis du er klar til å tre inn i verdenen av kullgrilling og hengivne, overbeviste kullgrillfans, uansett personlig overbevisning, er det noen ting du bør vite før du kjøper. Her har du våre kullgrill-tips.

  1. Kullgriller er relativt rimelige
  2. De kommer i alle tenkelige størrelser
  3. Det finnes tre hovedtyper
  4. De kan være krevende å rense
  5. Vurder om du vil investere i ekstra grillutsyr

1. Kullgriller er relativt rimelig

Et velkomment faktum blant kullfans er at kullgriller sjelden trenger å koste skjorta. At man alltids kan finne dyre modeller på langt over 10000 kroner betyr ikke at en liten kullgrill til 300 kr ikke kan få til gode resultater den også. Mellomstore modeller har en tendens til å falle i det ganske så rimelige prissegmentet 1000 - 1500 kr, og da har du en grill som både kan fø mange og hjelpe deg med å diske opp den lekreste grillmat. Kullgrilling handler mer om kunst og trening, enn om penger.

2. De kommer i alle tenkelige størrelser

Har du noen gang sett folk grille i parken, eller har du tatt med deg en campinggrill på tur noen gang? Disse er bærbare kullgriller av minste format, som er like hendige som de er praktiske, og kan være det perfekte alternativet for mange om sommeren. På den annen side kan du også finne enorme, profesjonelle varianter som kan røyke hele kjøttstykker eller grille en hel pattegris på 40 kg til måltidet. Før du går til innkjøp av en kullgrill, gjør en vurdering på hvordan du vil bruke den, slik at du får nok plass til alt av grillmat du måtte ønsker å å grille.

3. Det finnes tre hovedtyper av kullgriller

  • Kulegrillen - Den klassiske kullgrillen. Kulegriller består i utgangspunktet av en metallkule på tre ben, men kull i bunnen av kula. Dette er den rimeligste og mest bærbare typen av kullgriller.
  • Keramisk grill - Dette er den mest allsidige kullgrillvarianten, og er i stand til å både grille, røyke og steke maten, og samtidig får du stålkontroll på temperaturen. Keramiske griller slik som den populære kamado-grillen koster gjerne en del ekstra.
  • Tønnegrill - Denne minner om den typiske gassgrillen, med avrundet topp og bunn, med hengslet lokk. Tønnegriller er ideelle for store røykeprosjekter, og gir mye plass å grille på.

4. Kullgriller kan være krevende å rense

Uansett hvilken variant du kjøper, vil du måtte håndtere aske og fettavleiring. Derfor er alle kullgriller som hjelper deg å holde kontroll på dette å foretrekke. Små griller har gjerne de enkleste løsningen med at du må snu grillen på hodet for å tømme ut asken - noe som fort kan bli grisete. 

5. Vurder om du vil investere i ekstra nyttig grillutstyr

Påtenning av kullgrillen kan av og til være krevende. Det finnes noen kullgriller som leveres med et lite opptenningspanel på bunnen, basert på propan eller elektrisitet. Disse er skapt for å få opptenningsprosessen til å gå raskere, og gjør underverker på de dagene du føler for å komme raskt i gang med middagen. 

Eventuelt kan du kjøpe en grilltenner. De kan være elektriske, gassdrevne, eller i sin enkleste og mest praktiske form et opptenningsrør. Grilltenneren er en rask, enkel og tennvæskefri måte å få grillkullet ditt varmt på. Tennrøret fyller du med trekull, før du setter det på grillristen og bruker en avis eller et par oppteninngsbriketter for å sette i gang. Når kullet er varmt heller du det ut i grillen.