Smoker griller og røykovner

Røykgriller opprettholder lave temperaturer over lengre tid mens de produserer røyk som absorberes av kjøttet. Kullgriller er som skapt for dette, og smoker-griller er produsert i store størrelser som gjør det mulig å produsere mye mat på en gang. De kommer som regel med et eget røykkammer, slik at kjøttet kan ligge å bli på på idirekte varme, sullet inn røyk. 

Har du noen gang prøvd å bake brød med en grill? Dét kan du med keramiske griller alá denne fra Kamado Sumo, for ikke å snakke om å få perfekte forhold for indirekte grilling.

Big Green Egg Kullgrill XLarge

  • Utsøkt kvalitet - som koster
  • Stek store kjøttstykker, ja til og med pizza
  • 60 cm bred rist

Kamado grill røyker, keramisk 81 cm

  • Diameter grillflate: 38 cm
  • Tar kull og tre som brennstoff
  • Passer til grilling, baking så vel som røyking
  • Type: Kamado-grill

Stilig tønnegrill perfekt for indirekte grilling

  • 46 cm bred
  • To grillhyller og to kullhyller
  • Termometer i lokket

Storslagen keramisk grill

  • Bake, grille og røyke hva enn du måtte ønske
  • Markedets størte grilloverflate og volum

vidaXL Kamado BBQ grill og røykemaskin

  • Keramisk grill
  • Høyde 44 cm (passer som bordgrill)
  • Diameter grillrist 27 cm

Ta BBQ til neste nivå

  • Keramisk grill i større format
  • Inkluderer grill, stativ, sidebord, askebeger og ristløfter.

Røk maten med grillen hjemme

Røyking gir en unik smak, og er langt enklere enn det høres ut, det er et helt nytt nivå av grilling og artig å drive på med. Være seg bare for aroma, eller mer dedikert tilberedning eller til og med preservering av mat.

Røykaroma er unik, og ettertraktet, og med det rette grillutstyret er det ikke vanskelig å få til et svært godt resultat. Røyking er en svært delikat måte å tilberede maten på, og har og blir stadig brukt som konserveringsmetode.
Du kan få til å røyke rett på kullgrillen, men det er best resultat å ha en dedikert smoker til den, eller en ren røykovn. Du kan naturlig nok få kjøpt dedikerte ovner ment for å røyke mat. 

Dedikerte røykovner

Skal du ha en dedikert røykovn så vil du ha en med godt pipeelement, og styr unna metallbokser som ofte griller mer enn de røyker. Du ønsker å regulere temperaturen og å forsikre deg om at det er røyken som tilbereder mer enn varmen. Det er mer eller mindre ingen grenser for hva du kan røke i en røykovn.
Funksjonen til en dedikert røykeovn er mye likt vanlig kullgrill, men her er det et kar med sagflis som er grunnlaget for varme og røyk, som så trekkes opp i pipen og behandler matvarene. 

Røykovn eller røykboks?

For en som kun ønsker røyksmaken til maten, så kan det være vel så greit å gå for en røykboks til å plassere på grillen. Når du tenker omkring røking bør du stille deg selv spørsmålet om du vil ha en egen ovn til røking, og eventuell preservering av for eksempel fisk, eller om du kun vil ha et tilskudd på kullgrillen for å skape røyksmak i maten.

Det er en rekke gode alternativer for begge svarene, og røking av mat er en fascinerende og særpreget måte å både tilberede og å behandle maten for oppbevaring. Du kommer langt med en egen røykboks til å legge på grillen, her får du en enkel inngang til røke – verdenen, og du kan bruke den rett på din kullgrill. En smart løsning, og perfekt for å komme i gang.


Et tips, og vel verdt å eksperimentere med, er å blande ulike tresorter for å få frem ulik aroma, disse må være kuttet opp i flis «chunks» på engelsk.